Tradueix

CINEMA I PROSTITUCIÓ: Cent anys d'història



Coincidint amb els diversos actes realitzats dins la Setmana de la Dona (en commemoració del Dia Internacional de la Dona Treballadora, el 8 de març), el dia 6 de març, al Museu del Cinema de Girona, ha tingut lloc la conferència Cinema i prostitució, cent anys d’història, que va anar a càrrec de Juana Gallego, autora del llibre Putas de película, i de M. F. Ruiz de Villalobos, crític de cinema.

Durant la xerrada es van projectar fragments de pel·lícules per tal d’il·lustrar i comentar alguns criteris cinematogràfics.

Aquesta conferència s’ha esdevingut a partir de la publicació del llibre Putas de película. Cien años de prostitución en el cine de Juana Gallego i editat per Luces de Gálibo (Gorbs Edicions).

Juana Gallego i M. F. Ruiz de
Villalobos

Aquest llibre, a més d’estudiar i analitzar diverses pel·lícules del tractament de la prostitució en el cinema (més de tres-centes), no deixa de ser, també, una anàlisi i reflexió de la dona en el cinema i en la societat.

L’acte ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, Museu del Cinema de Girona, Col·legi de Periodistes de Catalunya i Sindicat de la Imatge UPIFC.

 

 

6 de març de 2013