Tradueix

PRESENTACIÓ A PERPINYÀ DE "LES FOGUERES DEL PERTÚS" d'Àlvar d'Orriols




El dia 11 de març es va fer la presentació oficial a la Catalunya Nord del llibre i l'exposició de dibuixos Les fogueres del Pertús. Diari de l'evacuació de Catalunya d'Àlvar d'Orriols. Aquest acte es va portar a terme a la Casa de la Generalitat a Perpinyà i va anar a càrrec de Josep Puigbert, director de la casa de la Generalitat a Perpinyà; Lluís Duran, patrocinador i promotor del llibre; Didier Damestoy d'Orriols nét i promotor de tota l'obra d'Àlvar d'Orriols i Carles B. Gorbs, editor. 

Aquest esdeveniment, realitzat a Perpinyà, va significar la presentació oficial a la Catalunya Nord del llibre i de les il·lustracions incloses en el mateix llibre de Les fogueres del Pertús, una crònica autobiogràfica del mateix Orriols on narra el seu llarg i incert viatge cap a l'exili l'any 1939.





Durant el transcurs de les conferències es va posar en relleu la importància que va tenir la Catalunya Nord en l'acolliment de milers d'exiliats durant el final de la Guerra Civil, així com el gran prestigi i reconeixement que tenia Orriols com dramaturg, poeta i músic.