Tradueix

LA HUELGA GENERAL de Jack London

La huelga general (el sueño de Debs), adaptada en còmic per Laura Pérez Vernetti, és un conte que va escriure el genial Jack London (San Francisco, Califòrnia, 1876-1916) en homenatge al sindicalista Eugene V. Debs (1855-1926), un dels fundadors de la Industrial Workers of the World. L'autor de La crida de la selva, Ullal Blanc, El llop de mar o El rodamón de les estrelles mostra en aquest relat la seva vessant més anticapitalista, que podem veure també al Renegat, Gent de l'abisme, Els de baix o El taló de ferro.

Una vaga general viscuda i explicada des del punt de vista de la burgesia . Un autèntic malson per als poderosos, un somni per a les gents oprimides.

Laura Pérez Vernetti va començar a publicar el 1981 a la revista El Víbora, juntament amb guionistes com Carlos Sampayo, J. M. El Duca, Felipe Hernández Cava i Antonio Altarriba. La seva obra tracta preferentment els temes de la literatura adaptada a la historieta, el còmic experimental, el còmic eròtic i els assumptes socials i polítics. Luces de Gálibo va publicar el 2011 el seu llibre Pessoa & Cia.


Desembre 2013