Tradueix

JULIAN ASSANGE. De la ética hacker a WikiLeaks

Dario Morgante & Gianluca Costantini

S'acaba d'editar al castellà el llibre de còmic Julian Assange. De la ética hacker a WikiLeaks. Això ha estat possible gràcies a l'acord entre Gorbs Edicions (Luces de Gálibo) i els seus autors i editors del llibre en italià, Dario Morgante i Gianluca Costantini (Ed. BeccoGiallo).El 5 d'abril de 2010, durant una roda de premsa a Washington, WikiLeaks difon un vídeo que mostra l'assassinat d'almenys dotze civils iraquians, a més de dos periodistes de l'agència Reuters, durant l'atac de dos helicòpters Apache de l'exèrcit nord-americà. Des de la difusió d'aquell vídeo, WikiLeaks i el seu fundador, Julian Assange, s'han convertit en els cocos de les grans potències mundials. Des dels inicis de la comunitat hacker fins al procés per violació de 2010, Julian Assange ha dut a terme una batalla sense quarter per promoure i defensar la llibertat d'informació.

«Nosaltres hem relatat els fets íntegrament. Dos periodistes van ser assassinats per l'exèrcit americà. Aquest mateix exèrcit que va declarar que havien estat insurgents que havien matat als periodistes».

«Primer, no fer malbé els sistemes que violem, segon, no alterar les informacions; tercer, difondre les informacions».

JULIAN ASSANGE

Gianluca Costantini (Ravenna, 1971), a través del seu activisme internacional, segueix recollint botons per obrir portes a la investigació sobre el visual, amb paper i llapis, encara que sense menysprear la tecnologia del món en què va néixer. Exposa des de 1991, i ha publicat en importants revistes europees. El 2010 va exposar per segona vegada al Saló del Dibuix Contemporani de París al Louvre i col·labora amb Le Monde Diplomatique, Internazionale i Animals.

Dario Morgante (Roma, 1971) es mou entre el món editorial, l'art i l'underground. Ha publicat la novel·la La campagna P38 (2007), el llibre de relats Mia sorella è una gran figa (2004) i còmics en diverses revistes i, entre altres, en els volums Terminale Paradiso (2002) i Vampire$ (2003). Va fundar les revistes Querosè i L'Ostile, així com l'editorial Purple Press. És director artístic de l'editorial Castelvecchi i de la galeria Mondo Bizarro.

Més informació:Gener 2014