Tradueix

Les fogueres del Pertús. Diari de l’evacuació de Catalunya, d’Àlvar d’Orriols

El passat dia 18 de juliol, a l’Hotel Duran de Figueres, es va presentar el llibre Les fogueres del Pertús. Diari de l’evacuació de Catalunya, d’Àlvar d’Orriols, i pròleg del conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell.

Es va triar Figueres, entre d’altres aspectes, per ser, precisament, l’última localitat en que els exiliats espanyols i, sobretot catalans, van viure, ara fa 75 anys, el darrer episodi del llarg i tràgic camí cap l’exili a França. I el dia 18 de juliol, per fer la presentació del llibre, perquè, considerem, que un dia com aquest del 1936 va ser la causa que va provocar l’efecte de centenars de milers de morts, centenars de milers d’exiliats i, consegüentment, l’edició d’aquest llibre. Sense el 18 de juliol i el “glorioso alzamiento nacional” no hagués existit mai “Les fogueres del Pertús. Diari de l’evacuació de Catalunya”.


En  aquest acte van intervenir:

Lluís Duran, promotor i patrocinador del llibre
Enric Pujol, historiador
Mercedes d’Orriols, protagonista del llibre i filla d’Àlvar d’Orriols
Didier Damestoy, nét d’Àlvar d’Orriols i promotor
Carles B. Gorbs, periodista i editor

D'esquerra. a dreta: Carles B. Gorbs, Enric Pujol,
Mercedes de Orriols, Didier Damestoy i
Lluís Duran


La família Orriols va agrair que, finalment, es fes una nova edició del llibre i en català i, alhora, es reivindiqués la figura d’una persona tan il·lustre i prestigiosa com va ser Àlvar d’Orriols.


AUDIOVISUAL : LES IL·LUSTRACIONS DEL LLIBRE